dilluns, 14 de setembre del 2009

Més Beijing





Arribada a Beijing

A les 7:30 ja hem fet tots els controls a l'aeroport de Beijing i hem mirat la millor manera d'anar a la ciutat, finalment anem en autobus i de la parada a l'hotel agafem un taxi. Tot plegat ha estat la millor convinacióo, en temps i diners. A l'hotel, Sha Tan, malgrat encara no són les 10:00 ens donen l'habitació. L'hotel està al costat de la ciutat prohibida, al final del carreró, a uns 10 metres de l'hotel hi ha parades de menjar pel terra, en l'altra sentit del carrer també a uns 10 metres hem trobat una cafeteria on fan molt bon café.

En el viatge de Sydney a Kuala Lumpur vam estar entretinguts mirant pel·lícules, però de Kuala Lumpur a Beijing hem dormit. Però tot i això tenim son i fem una bona dormida abans de posar-nos a descobrir la ciutat. Per ser el primer dia encara hem voltat molt, passejat al voltant de la ciutat prohibida fins arribar a la plaça de Tianamen i a caminar per la zona dels centres comercials de moda a Xi-dan, on hem pogut prendre una cerveseta en un bar ambientat. En aquesta zona que li dieuen el Beijing Times Square hem vist que aquí conviuen els nous centres comercials, lluminosos i grans amb els de sempre on les escales meccàniques enlloc de portar-te als pisos de dalts et baixen a subterranis. Per tornar a l'hotel ben sopat hem agafat el metro, ens semblava que estava a 4 carrers de l'hotel. Així ha estat però a 4 carrers que són molt llargs i aquesta caminata ens ha acabat de rematar. Encara no ens coneixíem el barri i de nit i 3 mapes que portàvem ens hem pogut aclarir i arribar al nostre carreró de l'hotel.


A Beijing els dies han transcorregut placidament, sense parar. Segurament és el lloc on hem estat més dies seguits. I bé que hem fet perqué és una ciutat amb molta vida i molts llocs per visitar. Per començar hi viuen 16 milions de persones, té cuatre corones, nosaltres ens trobàvem dintre de la primera corona. És una ciutat que ens ens ha deixat un bon gust de boca, té de tot, llocs tradicionals i llocs més moderns. Així a Beijing hem vist els llocs de rigor, Ciutat prohibida, plaça de Tiananmen, Temple of heaven, lama temple, Summer palace, espectacle de ballet sobre el kung fu, de sopar per la zona de Hou hai, zona coneguda per tots els pubs que té, un al costat de l'altre davant del llac i on hi ha música en directe, la gran muralla de Xina a la zona de Mutian yu, Ming tomb, la zona olímpica, el mercat de la seda i la perla, i més que haguéssim pogut veure si més dies haguéssim estat. Aquesta ciutat no te l'acabes. Hem dedicat com a mínim mig dia a veure els diferents llocs i encara hi haguéssim pogut passar més temps. Sobretot al Summer palace que és un resum dels highlights de Xina (carrer de Suzho, llac de Hangzhou, torre budhista, palaus com a Xi'an). Com a fi de viatge no ha estat malament i per rematar-ho avui ens hem donat un petit luxe i hem anat a fer-nos un massatge xinés. Després de tants de dies de caminar i carregar amb les motxilles ens ha anat la mar de bé.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada